8. Geleneksel Sosyal Sorunlar Semineri

8. GELENEKSEL SOSYAL SORUNLAR SEMİNERİ

Doç. Dr. Bekir KOCADAŞ koordinatörlüğünde 2012 yılından bu güne kadar sürekli olarak düzenlenen seminer; sadece 2020-2021 yıllarında pandemiden dolayı yapılamamıştır. Özellikle bahar dönemlerinde Suç Sosyoloji dersi içinde 3. Sınıftaki öğrencilerin katılımı ile icra edilmektedir. Seminerlerde her farklı bir sosyal sorun belirlenmekte ve bir gün boyunca hazırlanan konular sunulmaktadır. Bu seneki temamız “Bağımlılıklar” dır. Özellikle de Davranışsal Bağımlılıklar seminerde sunulmuştur.  Bu seminerde Sosyoloji Bölümünün; Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu, Sosyoloji Topluluğu, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesi paydaşlarımızdı. Temel amaç öğrencilerinin öz güvenini sağlamak ve kendi başlarına bir işin üstesinden gelmelerinin sağlanması hedeflenmektedir.