Sudent Talk Etkinliğinin İkincisi Düzenlendi

Fakültemiz Bilim ve Sanat Platformu çatısı altında, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oya BAYILTMIŞ ÖĞÜTCÜ koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Student Talks" etkinliğinin ikincisi 06 Nisan 2022 tarihinde saat 11.00'da Yunus Emre Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden beş öğrenci, İngilizce olarak yaptıkları konuşmalarda Ortaçağ duvar halıları (Ceyda GÖNÜL), veba döneminde yaygınlaşan ve "Ölüm Dansı" olarak bilinen kavramın görsel örnekleri (Dilan NAZLAN), Ortaçağ müziği (İrem KIZILAĞAÇ), parşömen ve el yazmalarının üretim süreçleri (Fatma Zehra ERDOĞAN) ve bir Ortaçağ İngiliz romansı olan Sir Gawain and The Green Knight eserinin Bölüm öğrencimiz tarafından gerçekleştirilen modern çizimleri (Enes Kerim MALGIR) gibi konularla Ortaçağ İngiliz kültürünün çeşitli yönleri hakkında bilgiler vermişlerdir.

Etkinlik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selcen YÜKSEL PERKTAŞ, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ebubekir İNAN ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat ÇETİNKAYA, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerin sunumları bittikten sonra konuşma yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selcen YÜKSEL PERKTAŞ, Covid pandemi süreci sonrasında Bilim ve Sanat Platformu çatısı altında gerçekleşen bu ilk etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Oya BAYILTMIŞ ÖĞÜTCÜ'yü ve konuşma yapan öğrencileri tebrik ederek, öğretim üyeleri ve öğrenciler arasındaki etkileşimi artıran bu tür etkinliklerin devam etmesinin önemini vurgulamıştır.

Etkinlik, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selcen YÜKSEL PERKTAŞ ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ebubekir İNAN ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat ÇETİNKAYA tarafından Dr. Öğr. Üyesi Oya BAYILTMIŞ ÖĞÜTCÜ'ye ve konuşma yapan öğrencilere teşekkür belgelerinin sunulması ile son bulmuştur.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.