İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Planlama Semineri

Adıyaman Üniversitesi’nde bilim ve sanatın merkezi olan Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu faaliyetlerine devam ediyor. Güz dönemi sonrası kısa bir aranın ardından platformun faaliyetleri bahar döneminde de kaldığı yerden devam ediyor. Bahar döneminin ilk etkinliği 22 Şubat Perşembe günü saat 15:00’de Yunus emre Konferans Salonu’nda Dr. Berkant Dulkadir’in “İnsan Kaynakları Yönetimi – Kariyer Planlama” başlıklı sunumuyla gerçekleşti.  Sunumun ilk bölümünde Dr. Dulkadir, büyük şirketlerin ve yöneticilerin uyguladığı insan kaynakları yönetiminin bütün inceliklerini dinleyenlere sundu. İkinci bölümde ise neredeyse her üniversite öğrencisinin merak ettiği ve eğitim sonrası hayatına yön verecek olan kariyer planlama üzerine konuştu. Kişinin kendisini ne şekilde donatması gerektiği, işletmelerin personel alım politikaları, iş başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve iş görüşmesi ve mülakatlar ile ilgili önemli ipuçları gibi merak edilen birçok önemli konuda dinleyenleri aydınlattı. Konuşmanın sonunda Dr. Dulkadir’in, dinleyenlerin sorularını cevaplamasının ardından program sona erdi.