Şair Mehmet Tepe ile “Toprak Sahada Serbest Vuruşlar: Günümüz Şiiri Üzerine Bir Konuşma” Konulu Söyleşi

Şair Mehmet Tepe ile “Toprak Sahada Serbest Vuruşlar: Günümüz Şiiri Üzerine Bir Konuşma” başlıklı söyleşi yapıldı.

Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Sanat Platformunun Sanat ayağının ilk programı olarak 25.10.2017 tarihinde Adıyamanlı Şair Mehmet Tepe ile “Toprak Sahada Serbest Vuruşlar: Günümüz Şiiri Üzerine Bir Konuşma” başlıklı söyleşi yapıldı. Söyleşi başta Fakülte Dekanımız Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ebubekir İnan, Yrd. Doç. Dr. Salhadin Gök, fakültemiz akademisyenleri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Söyleşiye yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan şair Mehmet Tepe, yıllar önce şiir yolculuğuna çıkarken attığı ilk adımları anlattı. Kısaca Türk şiirinin geçmişi hakkında ve günümüzdeki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Günümüz Türk şiirinin artık eskisi gibi kitaplar üzerinden değil, edebiyat dergileri üzerinden ilerlediğini ve takip edildiğini vurgulayarak günümüz şiirini takip etmek isteyen öğrencilere edebiyat dergilerini takip etmelerini tavsiye etti. Ulusal çapta yayın yapan birçok dergide şiirlerini yayımlanan şair Tepe, kendi tecrübeleri ışığında taşrada yaşayıp da nasıl ulusal ölçekte bir şair olunabileceğinden günümüz şairlerinden de örnekler vererek bahsetti. Söyleşinin ikinci bölümünde şair Mehmet Tepe’nin geçtiğimiz Mayıs ayında Yedi İklim Yayıncılık’tan çıkan Toprak Saha isimli şiir kitabı merkezinde dinleyenlerden gelen sorularla devam etti. Aynı zamanda kendisi de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan şair Tepe, aralarında bugün Adıyaman Üniversitesinde öğrenim gören eski öğrencilerinin de bulunduğu dinleyenler tarafından gelen çok sayıda soruyu yanıtladı. Söyleşinin üçüncü bölümünde ise şair Mehmet Tepe’nin şiirlerinden oluşan şiir dinletisi yapıldı. İlk şiiri okumak üzere mikrofona şair Tepe’nin kendisi geldi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin şair Tepe’nin şiirlerini dinleyicilere sunmalarının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sümer’in kısa değerlendirmeleri ve kapanış konuşmasıyla program sona erdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.